Aikamedia yrityksenä

Aikamedia Oy on kristillinen media- ja palvelutalo, jonka tuotekokonaisuuteen kuuluvat monipuolinen kustannustoiminta, ajanmukaiset viestintä- ja teknologiapalvelut, tilitoimistopalvelut sekä verkkokauppa.

Yhtiön perustoimintaa on lehtien, kirjojen ja musiikin kustantaminen, mutta viime vuosina palvelu on laajentunut myös muille liiketoiminnan aloille. Sen myötä yhtiö on saanut uusia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Aikamedia tunnetaan nykyisin täyden palvelun mediatalona, joka on alansa merkittävimpiä toimijoita Suomessa.

Aikamedian liiketoimintaa ohjaavia arvoja ovat kristillisyys, luotettavuus, vastuullisuus, avoimuus ja yhteisöllisyys. Yhtiön missiona on luoda yhteyttä ja kasvua arvopohjan mukaisilla sisällöillä ja palveluilla.

Aikamedian visio on olla aktiivisesti mukana asiakkaiden elämässä ja arjessa. Yhtiö kehittää jatkuvasti toimintaansa ollakseen haluttu kumppani ja innovatiivinen mediatalo, jonka palveluihin asiakkaat luottavat.

Yhtiön historia ulottuu vuoteen 1912, jolloin alettiin julkaista sen taustayhteisön viikkolehteä nimellä Ristin Voitto. Toiminta laajentui pian myös kristillisen kirjallisuuden kustantamiseen, jota varten perustettiin lehden nimeä käyttänyt yhdistys 1926. Myöhemmin tuotevalikoima monipuolistui ja laajentui useisiin eri lehtiin, kirjallisuuden lajeihin, musiikkiin ja Raamattua selittäviin suurteoksiin. Kustannustoimintaa harjoittanut yhdistys muutettiin osakeyhtiöksi vuonna 1995, kun Aika Oy Kristilliset kirjat perustettiin. Nykyinen nimi Aikamedia Oy on ollut käytössä vuodesta 2003. Yhtiön omistuspohja liittyy sen historialliseen taustaan ja toimialaan. Pääomistajana on nykyisin kristillinen kotimaanjärjestö Hyvä Sanoma ry. Muita osakkaita ovat kristilliset yhdistykset, osakeyhtiöt, säätiöt, helluntaiseurakunnat sekä yksityishenkilöt.

Historia

1912

Ristin Voitto -lehti

1926

RV Kustannus -yhdistys

1942

Hyvä Sanoma -lehti

1956

Oma kirjapaino

1962

Kultalyhde-lehti
Oma sitomo

1967

Äänilevytuotanto
(Prisma-tuotemerkki)

1969

Kristillinen kirjarengas

1970

Päätös suurteosten kustantamisesta
(Raamatun tietokirja)

1974

Nuorten kirjakerho

1975

Iso Raamatun Tietosanakirja 1-3
(IRT)

1978

RV-lehti tabloidiksi
Helluntainuori- ja Uusi yhteys -liitteet

1980

Novum 1-5
UT:n selitysteos

1981

Ristin Voitto Ekstran
miljoonapainos

1991

Iso Raamatun Tietosanakirja 1-10
(uudistettu laitos)

1995

Aika Oy
Kristilliset Kirjat

2003

Aikamedia -nimi käyttöön

2007

Hyvä Sanoma -lehden
miljoonapainos

2009

Aikamedian verkkokauppa
aikashop.fi

2012

Raamattu kansalle -käännös
myyntiin Aikamedialle

2017

Uusi strategia ja uutta liiketoimintaa
Viestintä- ja teknologiapalvelut
Digi-RV ja RV-TV

2018

Talouspalvelut
Aikatukku
Kommentaariraamattu
Lehtien formaattiuudistus